keskiviikko 5. helmikuuta 2014

4.2.2014

Tapasimme Liisan aikataulutetun ajattomissa merkeissä Minervatorilla ja keskustelimme ilmiömme tämän hetkisestä tilasta. Oli ajattoman viikon toinen päivä, mihin liittyen kävimme läpi ensimmäisiä tuntemuksia ja viikon aiheuttamia haasteita. Osalle ajattomuuten pyrkiminen oli onnistunut kohtalaisesti, kun taas osa koki vaikeuksia. Yhteisymmärrys vallitsi siitä, että ajattomuuteen pyrkimisen haasteena oli oman suorituskeskeisen ajattelutavan lisäksi myös ulkopuolinen maailma. Ulkopuolinen maailma ei selvästi ole mukana teemaviikossamme.

Ajattomuuden käsittelyn lisäksi aloimme pohtimaan vaihtoehtopedagogisten suuntausten näkemyksiä liittyen teemamme ja tajusimme, että muilla koulukunnilla saattaa olla paljonkin aiheesemme liittyvää sisältöä. Liisa nosti esille steinerpedagogiikan tärkeän oppiaineen eurytmian, jossa yhdistyy  liikunta sekä taiteellinen ilmaisu. Toivomme löytävämme lisätietoa aiheeseen liittyen ilmiön edetessä.   

Ryhmät tutkivat aihepiirejään täydellä teholla ja näkökulmat alkavat pikkuhiljaa löytää muotoaan. Yksi pienryhmistä lähtee hakemaan omalle tutkimuksen kohtelleen käytännön tietoa Tuomalan koulusta tutkimalla koulun oppilaiden aikakäsityksiä.  Seuraava yhteistapaaminen on torstaina.

Ajaton viikko jatkukoon. Tunnelmat lienevät jotain näiden kahden väliltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti