keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Loppu häämöttää

Kellukkeen loppupaneeli 3.12. koittaa pikemmin kuin arvasimmekaan. Ilmiökursseille tyypillisellä tavalla aika on kulunut nopeasti, mutta mahduttanut sisäänsä paljon asiaa, pohdintaa, toimintaa, tunteita ja arviointia. Viimeisimmässä tapaamisessamme ennen paneelia jaoimme tehtäviä liittyen itse paneeliin, siihen, mitä julkaisemme blogissa ja tekstien viimeistelyyn. Kaikki pienryhmämme saivat oman vastuualueensa projektin loppuun viemiseksi. Tai ainakin melkein loppuun, sillä opintokokonaisuutemme hiominen jatkuu ilmiön jälkeenkin.

Julkaisemme tämän blogikirjoituksen yhteydessä johdannot suunittelemallemme Kestävä tulevaisuus -opetuskokonaisuudelle sekä sen ohessa kulkevalle Suomen varat -käsityöprojektille. Varsinaiset tuntisuunnitelmat jäävät vielä hetkeksi hautumaan, sillä tahdomme saada niistä mahdollisimman selkeät ja toimivat. Myös ne on kuitenkin tarkoitus saattaa koulujen käyttöön mahdollisimman pian. Se, mitä kanavaa tulemme käyttämään, on vielä pohdinnan ja arvioinnin alla.

Viime kerralla arvioimme ryhmänä ja kasvatuspsykologian aineenohjaajamme kanssa lopputuotostamme ja -prosessiamme. Olimme kaikki erittäin tyytyväisiä molempiin. Puntaroimme toimintaamme erittäinkin kriittisesti, mutta totesimme, että voimme aidosti olla ylpeitä siitä, mitä saimme aikaan kurssilla. Odotamme kuitenkin maantiedon ja käsityön didaktikoiden arviota työskentelystämme.

Arvioimme itse itseämme jokaisen ryhmätapaamisen jälkeen e-lomakekyselyn avulla. Viime kerralla totesimme, että e-lomake ei ollut tarpeeksi informoiva tai prosessia kuvaava. Tämä johtui siitä, että emme tienneet e-lomaketta tehdessä sitä, miten prosessi edetessään tulisi oikeasti menemään, vaan muodostimme arviointikysymykset pelkkien olettamusten varaan. 

Kokonaisfiilis ilmiöstämme on arvioinnin (ainaisista) vaikeuksista huolimatta erittäin hyvä ja olemme SUPER tyytyväisiä aikaansaannokseemme :) Tulkaa kuulemaan paneeliamme tänään 3.12. klo 16.15!!

Seuraavaksi blogikirjoitukset, joissa johdanto Kestävä tulevaisuus -kokonaisuudelle ja Suomen varat -kokonaisuudelle. Lisäksi Kestävä tulevaisuus -kokonaisuuden 10 oppitunnin jaksosuunnitelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti